programmata sxolikes drasthriothtes featured

.

Κατά τη  σχολική χρονιά 2023-2024 θα υλοποιηθούν στο σχολείο μας 4 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων  και θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχή χρονιά η συμμετοχή  μας στο εθνικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων.

Κοινοί στόχοι των προγραμμάτων είναι η μόρφωση και η καλλιέργεια των μαθητών μας . Κοινές αξίες τους οι αρχές της ισότητας, της συμπερίληψης  και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων :

« Κόκκινη κλωστή δεμένη…»  το οποίο θα συντονίσει η εκπαιδευτικός κα Σαχινίδου Παναγιώτα ΠΕ02. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί κα Ζαχαρέα Μαρία ΠΕ 03  , κα Κούμλα Μαγδαληνή    και όλοι οι μαθητές του τμήματος Α1 .

. «Όποιος στο διαδίκτυο περπατεί…»  το οποίο θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός κος Χατζηγιαννάκης Αντώνιος ΠΕ02. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί κα Κουτσούπα Ευστρατία ΠΕ02, ο κος Γαρδίκης Ανδρέας ΠΕ0401 και όλοι οι μαθητές του τμήματος Α2 .

«Τρώμε για να Ευ-ζούμε…» το οποίο θα συντονίσει η εκπαιδευτικός Γρηγοροπούλου Ευπραξία  ΠΕ0402 Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί  κα Σαχινίδου Παναγιώτα ΠΕ02 , η κα Ζαχαρέα Μαρία  ΠΕ03    και όλοι οι μαθητές του τμήματος Β1 .

«Κοιμήσου Περσεφόνη…» το οποίο θα συντονίσει η εκπαιδευτικός κα Ζαχαρέα Μαρία  ΠΕ03. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί  κα Σαχινίδου Παναγιώτα ΠΕ02 ,η κα Καρπούζη Παρασκευή  ΠΕ02    και όλοι οι μαθητές του τμήματος Β2 .

Ενδεικτικά :

Στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κοιμήσου Περσεφόνη» οι μαθητές μας θα γνωρίσουν την   λίμνη Βόλβη από κοντά , θα μάθουν τους κινδύνους που την απειλούν αλλά και μέσα από την ποίηση του Νίκου Γκάτσου και της Biancamaria Frabotta και την ζωγραφική θα ευαισθητοποιηθούν και θα κινητοποιηθούν  ακόμη περισσότερο για την  προστασία του περιβάλλοντος .

Στη Βουλή των Εφήβων οι μικροί μας υποψήφιοι  βουλευτές θα αγωνιστούν  για  το  Περιβάλλον και τα δικαιώματά του  ενώ  στο  πρόγραμμα  Αγωγής  Υγείας « Τρώμε για να ΕΥζούμε» οι μαθητές μας θα μάθουν όχι μόνο για την υγιεινή διατροφή αλλά και για την βιώσιμη διατροφή….

Καλή Επιτυχία σε όλους!