1702053471561
ββ

Τη Δευτέρα  4 Δεκεμβρίου 2023  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ρεντίνας  ενημερωτική εκδήλωση με θέματα : α) την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, β) την καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων , γ) την αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ζητήματα αναπηρίας  και η καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στη διαφορετικότητα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κυρία Λαδοπούλου Κρυσταλλία ,ΠΕ70 (κινητική αναπηρία) και ο εκπαιδευτικός και απόφοιτος του σχολείου μας κύριος Φωτακίδης Γεώργιος, ΠΕ70 ( τυφλότητα) οι οποίοι κατάφεραν να μαγνητίσουν το κοινό τους με την ζωντάνια , την αμεσότητα και την αισιοδοξία τους .

Η εκδήλωση έκλεισε με ζωηρή συζήτηση και με την υπόσχεση πως η δράση αυτή είναι η αρχή της κινητοποίησης του σχολείου μας στον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία η οποία να συμπεριλαμβάνει ισότιμα όλους μας!

Έτσι, την επόμενη  κιόλας μέρα όλοι οι μαθητές μας κατέθεσαν προτάσεις για τη σύνταξη σχεδίου δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία γιατί ……

ο αγώνας τους δεν είναι μόνο μία μέρα ,είναι κάθε μέρα.

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ Ρεντίνας